ICT Banen - 14 december 2015

Terug naar overzicht

5 manieren waarop een rotbaan toch goed kan zijn voor je carrière 

We hebben allemaal wel eens in zo’n situatie gezeten: je bent momenteel gewoon niet blij met je baan. Misschien klik je niet met je baas of met je naaste medewerkers, misschien ben je niet happy met je salaris of misschien passen de werkzaamheden totaal niet bij je. Hoe dan ook, je gaat elke dag niet bepaald juichend naar je werk. Wanhoop niet! Ook een periode waarin je een rotbaan had, kan op vele manieren goed zijn voor je toekomst. Wij vonden 5 positieve kanten aan deze negatieve periode in je carrière. Zit je er nog midden in? Houd deze punten in gedachten als je er even doorheen zit en put er kracht uit!

delen_linkedin delen_twitter delen_fb


1. Je leert beter te definiëren wat je wél wil

Waarom een rotbaan toch goed kan zijnHet voordeel van een rotbaan is dat je gaat dromen over wat je zou willen bereiken in je werkende leven. Je denkt na over wat je mist in je huidige baan, en bedenkt wat je in een toekomstige functie sowieso zou willen. Dat kunnen secundaire arbeidsvoorwaarden zijn, maar ook eisen op het gebied van werkzaamheden of salaris. Een rotperiode helpt je na te denken over wat je wél wil. Het motiveert je om na te denken over hoe het beter kan!

2. Je cv wordt er altijd beter van

Hoe rot je tijd bij deze werkgever ook was, als je het terugbrengt naar een regel op je cv, is het altijd een positieve toevoeging aan je werkervaringen. Als je je werkzaamheden op een positieve manier verpakt, is het toch weer een bouwsteen voor je verdere carrière. En bovendien: als je deze rotbaan niet had gehad, had je een gat in je cv moeten uitleggen!

3. Je persoonlijke netwerk wordt groter

Bij elke baan die je hebt, groeit je netwerk. Je leert nieuwe mensen kennen, die in een later stadium van je carrière van betekenis kunnen zijn. Wie weet is die ene collega waar je nu niet zo veel mee kunt, over een aantal jaren wel de schakel naar een andere baan. Vergeet dus vooral niet met je naaste collega’s te connecten op LinkedIn: het kan altijd interessant zijn om via zo’n soort medium in contact te blijven.

4. Je leert veel over (slecht) leidinggeven

Heel vaak is slecht leiderschap een grote factor bij vastzitten in een rotbaan. Als een manager op tijd doorheeft dat je je baan geen bal aan vindt, zou hij of zij kunnen bijsturen of met je in gesprek kunnen gaan over andere mogelijkheden. Een manager die dit niet doet, kun je dus zien als een studieobject: wat zou jij zelf anders doen, of zou je in een toekomstige manager terug willen zien? Kortom: een uitstekende leerschool voor je eigen toekomst.

 

5. Je wordt beter in conflicten en confrontaties

In een rotbaan kun je veel leren over omgaan met conflictsituaties. Regelmatig zul je tegen frustrerende situaties aanlopen, waarin je je kalmte moet bewaren en jouw mening op een heldere, objectieve manier moet kunnen overbrengen. Hoe meer confrontaties je hebt meegemaakt, hoe makkelijker het je zal afgaan om je rust te bewaren en beheerst over te komen. Een fijne eigenschap voor de toekomst! Zo zijn al die discussies met je baas toch niet voor niks geweest.

delen_linkedin delen_twitter delen_fb


Tijd voor een volgende stap?

Ben je er door dit artikel achter gekomen dat de maat nu wel vol is en je op zoek moet naar een nieuwe baan? Als je werk zoekt in de ICT, kan JouwICTvacature.nl je helpen. Bekijk de laatste vacatures online en reageer direct via de website!

 


  Terug naar overzicht

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  .

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Recente ICT Banen - 14 december 2015

Meer weten?

Je kunt ons bellen: 050 - 2101001

...of neem contact op: