Home >
Blog & Nieuws

Blog & Nieuws

Geplaatst op 19 januari 2016

Verknal jij je kansen op een nieuwe baan met je lichaamstaal?


Je eerste indruk bij een sollicitatie maak je natuurlijk in eerste plaats met je cv en met je motivatiebrief. Maar word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, dan wordt ook automatisch ook van belang hoe jij jezelf presenteert. Hoe je loopt, praat, je houding terwijl je zit of staat; alles gaat vanaf dat moment meetellen in de beslissing of jij de baan krijgt, of niet. Maak jij één van de onderstaande missers met je lichaamstaal en verknal je daarmee je kansen op een nieuwe baan? Snel even checken! 

Lees verder >>

 

Geplaatst op 12 januari 2016

5 tekenen dat je gelukkig bent op je werk

We zijn allemaal op zoek naar geluk. Geluk vind je in persoonlijke relaties en in je hobby’s, maar een groot deel van je leven breng je door op je werk. Volgens een recent onderzoek zijn gelukkige medewerkers meer betrokken bij het bedrijf en zijn ze 31% productiever in hun werk dan ongelukkige collega’s. Maar hoe kun je merken dat je gelukkig bent op je werk? Dit zijn 5 kenmerken die gelukkige werknemers met elkaar gemeen hebben. Herkenbaar, of juist niet?

Lees verder >>

 

Geplaatst op 6 januari 2016

10 goede voornemens waar je in 2016 wél wat aan hebt

Wat zijn jouw goede voornemens? Misschien wil jij in 2016 wel gezonder gaan leven? Of misschien wil jij wel de nodige stappen maken in je carrière? Het probleem met zulke voornemens is vaak: in februari ben je ze allang vergeten. Daarom kun je in plaats van voornemens beter werken met het opstellen van lijsten. In dit artikel vind je 10 lijsten die jij echt wilt maken. Lijsten die een positieve uitwerking hebben voor zowel jezelf als je carrière. Wacht niet langer en check ze in deze post!

Lees verder >>

 

Geplaatst op 28 december 2015

Iedereen kent wel een grappig verhaal over een sollicitatieblunder. Of ze je nou zelf overkomen zijn, of dat je het verhaal kent van iemand anders: achteraf kun je er enorm om lachen. Maar wat doe je op het moment zelf als er zich een awkward situatie voordoet? Wij presenteren je een lijst van daadwerkelijk voorgevallen vreemde situaties tijdens een sollicitatiegesprek. Hoe reageer jij wanneer je per ongeluk je drankje omgooit of een complete blackout hebt? Een artikel dus om niet alleen maar te lachen, maar ook om ervan te leren!

Lees verder >>

 

Geplaatst op 14 december 2015

5 manieren waarop een rotbaan toch goed kan zijn voor je carrière

We hebben allemaal wel eens in zo’n situatie gezeten: je bent momenteel gewoon niet blij met je baan. Misschien klik je niet met je baas of met je naaste medewerkers, misschien ben je niet happy met je salaris of misschien passen de werkzaamheden totaal niet bij je. Hoe dan ook, je gaat elke dag niet bepaald juichend naar je werk. Wanhoop niet! Ook een periode waarin je een rotbaan had, kan op vele manieren goed zijn voor je toekomst. Wij vonden 5 positieve kanten aan deze negatieve periode in je carrière. 

Lees verder >>

 

Geplaatst op 7 december 2015

Wat deze luie ICT'er deed geloof je gewoon niet!

Iedereen heeft zo zijn eigen slechte gewoontes op het werk. De één steelt pennen van de baas, de ander sms’t op de wc en weer een ander brengt veel te veel tijd door bij de koffiemachine. Maar wat deze Amerikaanse ICT’er deed, slaat werkelijk alles. En hij kwam er nog mee weg ook! Na zijn vertrek kwamen zijn collega’s erachter dat hij een script had geschreven voor al zijn taken die meer dan 90 seconden van zijn tijd kostten. Hij automatiseerde dus bijna alles!

Lees verder >>

 

Geplaatst op 30 november 2015

Solliciteren is makkelijk. Als je deze 10 dingen maar doet.

Het is zover. Na een aantal schriftelijke sollicitaties te hebben verstuurd mag jij jezelf gaan presenteren bij een interessante werkgever: je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek! Een spannend moment; je wilt natuurlijk niet falen. Hoe bereid je je het beste voor op je gesprek? Hoe maak je een sterke eerste indruk? Als je deze 10 dingen doet vóór je je gesprek in gaat, kan het eigenlijk niet meer misgaan.

Lees verder >>

 

Geplaatst op 22 november 2015

Gegarandeerd je sollicitatiegesprek verpesten?

Ben jij druk aan het solliciteren, maar wil je liever nog even vrij zijn? Of ben je aan het solliciteren omdat je niet gelukkig bent bij je huidige werkgever, maar blijf je er liever nog even werken? Gebruik dan 1 van de onderstaande 10 manieren om je sollicitatiegesprek gigantisch te verknallen.

Lees verder >>

 
 

Pagina's:

Meer weten?

Je kunt ons bellen 050 - 2101001
... of we bellen jou
… of je mailt ons