Meer weten?

Ksyos Amsterdam
Locatie:  Amstelveen Met 4.500 medisch specialisten en paramedici en 7.500 huisartsen is Ksyos de grootste digitale zorginstelling van Nederland. Samen zien ze zo’n 1.500 patiënten per dag. Dicht bij huis, zonder wachttijd en voor een eerlijke prijs. Van cardiologie en dermatologie tot oogheelkunde, pulmonologie en GGZ: Ksyos maakt de zorg slimmer, beter en menselijker. Achtergrondinformatie Waar start-ups zich nu storten op e-health, is Ksyos de visionair die de mogelijkheden van slim internet in de zorg al lang geleden zag. Waarom zou iemand naar de huisarts gaan met een ‘verdachte’ moedervlek, een doorverwijzing krijgen, weken thuis wachten in onzekerheid, vrij nemen van werk om naar de specialist te gaan en dan binnen 2 minuten weer buiten staan met de diagnose ‘niks aan de hand’? Dat kan slimmer, beter en vooral menselijker. Ksyos maakt van zorg ‘werken aan je gezondheid’. Door een snelle afhandeling, door de werkwijze van zorgverleners zorgvuldig te digitaliseren en te ondersteunen, door doorverwijzingen te voorkomen en mensen te betrekken bij hun eigen zorg. Daarmee versnelt Ksyos de zorg, bespaart het kosten en krijgen zorgverleners tijd voor complexere zorg en vooral aandacht. En krijgt ieder de regie in handen over zijn eigen gezondheid. Ze leven in een tijd vol mogelijkheden.Niet langer staat het systeem centraal, maar de mens: de burger, de specialist, de patiënt, de huisarts en de paramedicus. Ksyos helpt hen samen te werken aan de gezondheid van iedereen. Dichtbij, in hun eigen wijk. Bedrijfscultuur Ksyos gelooft dat je dingen alleen samen kan veranderen. Afgelopen jaren heeft Ksyos bewezen dat het bedrijf met zijn ambitieuze team écht verschil kan maken in de zorg. Door het ontwikkelen van persoonlijke zorgdiensten, mogelijk gemaakt door intelligent internet. Bijvoorbeeld vanuit huis een foto van je jeukende huid naar de huisarts sturen, online een programma volgen tegen je vermoeidheidsklachten onder begeleiding van een psycholoog of als diabetespatiënt voor je oogscreening niet meer naar de oogarts maar naar de optometrist in je eigen wijk. Al deze voorbeelden van TeleMedicine maken de zorg beter, efficiënter en menselijker.  Ksyos heeft een informele, transparante, gedreven en aangename bedrijfscultuur gericht op groei. Het team barst van de ideeën, ambities en dromen om de organisatie verder uit te bouwen. En daar hebben ze jou bij nodig. Ksyos zoekt medewerkers die vanuit de Ksyos Academy eHealth-diensten in de markt zetten door middel van voorlichting, training en ondersteuning. Denkend en werkend vanuit de combinatie van kennis met commercie.

Openstaande vacatures

Business Intelligence Analist

Als Senior Business Intelligence analist bij Ksyos is het jouw taak om onze Business Intelligence naar een hoger niveau te tillen. Jij bepaalt in overleg met jouw collega’s de eigen koers voor BI waarbij jij altijd onze visie aanhoudt als doel. Dankzij jouw vaardigheden in data modellering verbeteren onze interne processen en verwerken we data in bruikbare inzichten voor de organisatie. Jouw werkzaamheden bestaan uit:


  • Onderhouden van data warehouses in SQL Server Management Studio;
  • Dashboards bouwen m.b.v. Power BI;
  • Proces optimalisatie;
  • Sparren met collega’s door heel Ksyos;
  • Herkennen van kansen en mogelijkheden om Ksyos verder te verbeteren en naar aanleiding daarvan zelfstandig of in teamverband projecten opzetten;
  • Overleg voeren met collega’s, management en directie;
  • Kennisdeling en coachen van BI collega’s waarbij je ook goede tips geeft voor hun eigen ontwikkeling zoals seminars, webinars, etc.


Ksyos is een dynamische, groeiende organisatie met een focus op innovatie! Binnen het bedrijf schakelen wij snel, werken wij hard en vinden we het ook heel belangrijk om samen plezier te hebben.

Jij als Senior Business Intelligence analist werkt samen met een Product Owner en een BI Analist. Jullie zijn als BI Data Team samen met 3 Development Teams (twee in Nederland en één in Spanje). 

Amsterdam Bekijk vacature

Business Analist

Als Business Analist bij Ksyos is het jouw taak om wensen en problemen te vertalen in duurzame bedrijfsoplossingen. Samen met Productspecialisten en Designers analyseer je de behoeftes en stel je de specificaties op. Procesmodellering kan hier een onderdeel van zijn. Jij gaat:

•Nauw samenwerken met productspecialisten, ontwikkelaars, designers en mede analisten om tot goede oplossingen te komen;
•Noodzakelijke wijzigingen of toevoegingen aan het datamodel voorbereiden;
•Duidelijke stories & documentatie schrijven;
•Refinements houden met een van de ontwikkel teams;
•Verschillende modelleringstechnieken inzetten zoals UML en BPMN;
•Vakinhoudelijke cursussen en congressen (digitaal) bijwonen om kennis op te doen, dit te delen met collega's en, indien toepasselijk, in te zetten bij Ksyos.


Jouw team

Ksyos is een dynamische, groeiende organisatie met een focus op innovatie! Binnen het bedrijf schakelen wij snel, werken wij hard en vinden we het ook heel belangrijk om samen plezier te hebben.

Jij werkt als Business Analist samen met 3 andere Business Analisten. Jullie zijn deel van team Tech bestaande uit ruim 20 collega's: Full Stack Developers, Testers, Front-end Developers, Designers, de Product Owner, de Software Architect en jullie Directeur Tech & Design.

Er zijn drie Development teams waarvan twee in Nederland en één in Spanje. Digitale meetings via teams zijn hierdoor gebruikelijk en worden dagelijks veelvoudig gebruikt.

Amsterdam Bekijk vacature

Lead developer

Als Lead Developer ben je samen met een eigen Dev team verantwoordelijk voor het bedenken, implementeren en onderhouden van flexibele, veilige en schaalbare software die zich kan meten met de beste medische webapplicaties wereldwijd. Je denkt mee met de behoeftes van de verschillende doelgroepen, afdelingen, en bent aanspreekpunt van externe stakeholders en partners op technisch vlak. Naast jouw rol als een hands-on senior developer, ben je inspirator en coach voor je team met speciale aandacht voor de junior en medior developers.

Het Ksyos zorgplatform is gebaseerd op moderne software development- en architectuurprincipes (Single Page Application, Node.js, React, TypeScript, FHIR en AWS). We werken volgens de Scrum methodiek. Waar systemen in de zorg vaak achterlopen is het Ksyos platform zeer innovatief en leggen we juist de nadruk op een optimale gebruikerservaring. Dat doen we samen met onze afdeling Design waar gebruikerstests en design thinking een prominente plek innemen.

Je ontwikkelt en onderhoudt het software platform en zorgt voor begrijpelijke en onderhoudbare code. Je doet code reviews van de pull requests van andere teamleden om kennis te delen en kwaliteit te waarborgen. Je denk mee met de systeem architect en business analisten over complexe vraagstukken in de doorontwikkeling van de code en de infrastructuur.

Amsterdam Bekijk vacature

Medior Node/React developer

Als software engineer ben je verantwoordelijk voor het bedenken, implementeren en onderhouden van flexibele, veilige en schaalbare software die zich kan meten met de beste medische webapplicaties wereldwijd. Het Ksyos zorgplatform is gebaseerd op moderne software development- en architectuurprincipes (Single Page Application, Node.js, React, TypeScript, FHIR en AWS). We werken volgens de Scrum methodiek. Waar systemen in de zorg vaak achterlopen is het Ksyos platform zeer innovatief en leggen we juist de nadruk op een optimale gebruikerservaring. Dat doen we samen met onze afdeling Design waar gebruikerstests en design thinking een prominente plek innemen.

Je ontwikkelt en onderhoudt het software platform en zorgt voor begrijpelijke en onderhoudbare code. Je doet code reviews van de pull requests van andere teamleden om kennis te delen en kwaliteit te waarborgen.

Je komt pro-actief met ideeën om zowel de codebase, de software ontwikkelstraat als het teamproces te verbeteren. Je neemt deel aan ons wekelijkse studie-uur en presenteert ook zelf af en toe een onderwerp. Je volgt nieuwe ontwikkelingen in het software development vak nauwgezet en bezoekt (virtuele) congressen en seminars over je vak.

Amsterdam Bekijk vacature

Meer weten?