Meer weten?

YTEC Groningen

Openstaande vacatures

Senior Front-End Developer

As Senior Front-End Developer at YTEC, you'll be responsible for building and maintaining web applications and help our organization to step up our front-end game. We want to grow a solid high quality front-end team within the organization and we need someone who can help us lead the way.

You'll work together with a Front-End developer colleague (1) and closely with our back-end developers (7) to deliver consistent and reliable web experience. When necessary you can work together with external mobile devs, UX/UI designers and graphic designers. 

You have (a lot) of experience with modern front-end frameworks like vue.js or similar. 

You are used to work agile and will be closely working together with our internal product owner to determine priorities and goals.

Groningen Bekijk vacature

Back-End Developer

Je bent een ervaren softwareonwikkelaar. Je bent gedreven om mooie goede oplossingen te bedenken en op een degelijke manier op te zetten. Je schrijft graag nette, stabiele code die goed te onderhouden is en leesbaar voor je collega's. Testcases, test driven, testen heeft een belangrijke plek in je ontwikkelwerk. Kwaliteit staat voor jou voorop. Maar werken met prioriteiten en deadlines hoort er ook bij. Je kan heel goed zelfstandig werken en dingen uitzoeken. Maar indien nodig schroom je ook niet om je collega's om hulp te vragen of om te pair programmen. 

Klantcontact om requirements verder te verduidelijken is voor jou geen probleem, je hoeft niks te verkopen, maar een vertaalslag maken voor een niet-ontwikkelaar lukt jou wel.

Als je binnen het team je specialiseert in een bepaald opzicht (techniek, klant, of specifiek project) is dat prima, je zorgt er immers voor met documentatie, samenwerken en geautomatiseerde tests dat je collega's ook met jouw werk verder kunnen als jij lekker op vakantie gaat.

Bij YTEC worden alle developers gecoached door de CTO en operationeel ondersteund door de Lead developer. Samenwerken met programmeurs van andere bedrijven (de klant of van andere leveranciers) gebeurt ook regelmatig.

Ervaring met Python/Django, .NET/C# of Rust is handig. We werken verder met SaltStack, Xen, Docker, VirtualEnv besteden veel aandacht aan monitoring Icinga met Voip/SMS/Email. Deployments van onze Django-projecten zijn volledig geautomatiseerd met Fabric. Rocket.Chat, Redmine gebruiken we naast ons eigen Kanban board.

Een pizzasessie op zijn tijd in de avonduren vind je leuk om te spelen met nieuwe technologieën waarbij je kennis en ervaring kan uitwisselen met collega's.

Groningen Bekijk vacature

Lead Developer

Binnen het team

Je bent de lead developer voor het ontwikkelteam. Naast het zelf schrijven van schaalbare, robuuste, goed te onderhouden code, houd je overzicht op de ontwikkelactiviteiten van het team. Je kan functionele requirements omzetten in technische requirements die leiden tot stabiele software. Operationeel ben je beschikbaar voor hands on ondersteuning van het dev team.

Je bent de eindverantwoordelijke op het gebied van operationele technische uitdagingen (de devs kunnen bij jou terecht als ze er niet meer uitkomen). Je bepaalt de oplossingsrichting van het dev team, als vraagbaak en door proactief feedback te geven op hoe er ontwikkeld wordt.

Je bent indien nodig de gatekeeper. Je kan goed inhoudelijk technische keuzes beargumenteren, maar staat ook open voor nieuwe input. Door het juiste voorbeeld te geven ben je in staat om in een dev team, mensen te laten doen waar ze goed in zijn maar je kan ook kaders scheppen en richting bepalen.

Samen met het team organiseer je periodieke pizzasessies waarin technische onderwerpen (serieus en fun) hands on worden besproken en mee gespeeld (workshop format).

Je rol in de organisatie

Je werkt veel samen met de Product Owner en Projectmanagers. Je bepaalt in overleg met de CTO: code standaarden, tools, CI, innovatie richting. Je geeft input en feeback over devops en CI naar de CTO. Je signaleert opleidingsbehoeftes en communiceert dat met de CTO en met HR.

Groningen Bekijk vacature

Meer weten?