Home >
ICT Banen - 7 december 2015

ICT Banen - 7 december 2015

Wat deze luie ICT'er deed geloof je gewoon niet!

Iedereen heeft zo zijn eigen slechte gewoontes op het werk. De één steelt pennen van de baas, de ander sms’t op de wc en weer een ander brengt veel te veel tijd door bij de koffiemachine. Maar wat deze Amerikaanse ICT’er deed, slaat werkelijk alles. En hij kwam er nog mee weg ook! Na zijn vertrek kwamen zijn collega’s erachter dat hij een script had geschreven voor al zijn taken die meer dan 90 seconden van zijn tijd kostten. Hij automatiseerde dus bijna alles!

luie_icter

Nadat de ICT’er bij een ander bedrijf was gaan werken, werd zijn ‘nalatenschap’ overgedragen aan zijn naaste collega’s, en die wisten niet wat ze zagen. Tussen zijn persoonlijke files en directories vonden ze een flink aantal scripts die alles automatiseerde wat hun oud-collega te veel moeite vond.


Vervelende klanten? Automatiseren die handel!

Zo luisde hij regelmatig vermoeiende klant erin. Voor klanten waar hij een hekel aan had en die regelmatig zijn hulp nodig hadden, schreef hij een apart script dat e-mails scande op woorden als ‘sorry’, ‘probleem’ en ‘hulp’ en reageerde op deze triggers door de laatste back-up van de klant zijn systeem te installeren. Daarna werd er automatisch een mailtje verstuurd met een bericht als ‘Geen probleem, wees de volgende keer iets voorzichtiger.’ De klanten in kwestie hebben nooit iets door gehad.


Dé oplossing voor als je een kater hebt

De scripts bleken ook het perfecte hulpmiddel bij een kater: zo werd er een script gevonden dat als hij om 8.45 u nog niet ingelogd was, een automatisch mailtje verstuurde met de tekst ‘Voel me niet zo lekker, werk vandaag thuis.’ Het script in kwestie heette heel passend dan ook ‘Hangover’.


Ook zijn vrouw kreeg geautomatiseerde sms’jes

Tussen de scripts werden ook scripts gevonden die niet per se werkgerelateerd waren: de beste man ging zelfs zo ver dat hij een script schreef dat ervoor zorgde dat er een automatisch genereerd berichtje werd verstuurd op het moment dat hij na 21.00 uur nog was ingelogd op zijn pc. Het bericht koos zelfs automatisch één van de vele vooraf ingestelde smoesjes. 

 

Zelfs zijn latte macchiato kwam automatisch uit de machine

Het absolute meesterwerk tussen de scripts was volgens de oud-collega’s een file die ‘fucking-coffee.sh’ heette. Dit script wachtte na initiatie precies 17 seconden en zorgde er vervolgens voor dat er een opdracht naar de koffiemachine ging die dan een latte macchiato voorbereidde, 24 seconden wachtte en deze in een paar extra seconden in een kopje schonk. De opgetelde tijd was precies even lang als de wandeling duurde die de ICT’er moest maken om bij de koffiemachine te komen. Hoe geniaal is dat?


Goed nieuws voor de fans

Zit je dit te lezen en denk je alleen maar: ‘Ik wil dit ook!’? Dan hebben we goed nieuws voor je. De codes die de ICT’er in kwestie gebruikte, zijn namelijk bewaard gebleven. Ene Nihad Abbasov, ook programmeur van beroep, heeft ze openbaar gemaakt op GitHub. Zoals je begrijpt, zijn de scripts al een grote hit op GitHub en is het verhaal verder ook viral gegaan op social media.
En, wat denk je? Is het iets voor jou? Ga jij ook een poging wagen om je leven te automatiseren?

 

delen_linkedin delen_twitter delen_fb

 Lees ook onze andere sollicitatietips! Ben je ICT’er? Bekijk dan ook eens het groot aantal ICT vacatures op JouwICTvacature.nl.


  Terug naar overzicht

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  .

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Recente ICT Banen - 7 december 2015

Meer weten?

Je kunt ons bellen 050 - 2101001
... of we bellen jou
… of je mailt ons