Home >
Web Whales

TOP WERKGEVER: Web Whales

Location:

Eindhoven

Web Whales is een jong en informeel bedrijf dat sinds 2012 websites, webshops en webapplicaties op maat ontwikkelt. Zij doen dit voor MKB bedrijven die meer willen dan alleen “een website”. Projecten waarvoor een eigen plugin, koppeling of applicatie nodig is? Moet de website ongelofelijk snel laden of moet het design volledig op maat? Dan ben je bij Web Whales aan het juiste adres!

Achtergrondinformatie

Wanneer de medewerkers van Web Whales bij ondernemers aan tafel zitten, horen zij hen vaak de wens uitspreken om “online er het maximale uit te halen” of om “ook de online klanten te bereiken”. Veelal zijn ze dan al gestart met een website en hebben zelfs al het één en ander geprobeerd om bovenaan in Google te komen.

Wanneer zij vervolgens hun website onderzoeken, wordt het vaak snel duidelijk dat deze is gebouwd zonder dat er van tevoren een SEO-strategie was. Een webdeveloper zorgt dat een website er mooi uitziet en dat hij werkt en kan zich moeilijk ook nog eens verdiepen in SEO en zaken zoals contentmarketing. Als een ondernemer echter serieus aan de slag wil met zoekmachine-optimalisatie, dan moeten zij vaak adviseren om de hele boel om te gooien of zelfs een nieuwe website te laten ontwikkelen. Als een ondernemer echter serieus aan de slag wil met zoekmachine-optimalisatie, dan moeten zij vaak adviseren om de hele boel om te gooien of zelfs een nieuwe website te laten ontwikkelen.

Bij Web Whales vinden ze dit zonde. Daarom hebben de oprichters in 2012 hun krachten gebundeld om het technische van het programmeren en het kennisintensieve van SEO te combineren. Hierdoor hanteren hun programmeurs goede gewoontes op het gebied van SEO en begrijpen hun SEO’ers de technische complicaties die zich tijdens de ontwikkeling kunnen voordoen. Een goed voorbeeld van deze synergie is hun hostingsdienst, ideaal vanuit SEO oogpunt en technisch helemaal doorgelicht door de Hoofd van het Webdevelopment.

Bedrijfscultuur

Je kunt bij Web Whales dus terecht voor een “gewoon mooie website” of een “100% SEO-traject”, maar vooral voor een website die jou helpt ook online meer klanten te bereiken!

Het team van Web Whales bestaat op dit moment uit zes personen. Vier back-end developers, een front-end developer en een accountmanager. Ze werken dagelijks met een combinatie tussen Scrum & Kan Ban. Binnen dit team is er altijd ruimte om te overleggen met de andere developers. Daarnaast waarderen ze elkaars bijdragen en ideeën. Klein maar fijn dus!

Ze zijn gevestigd in BINK36. Dit verzamelgebouw is gemakkelijk bereikbaar met de auto vanaf de A12 of via Den Haag Centraal met het openbaar vervoer.

 

Recente vacatures:

 

Meer weten?

Je kunt ons bellen 050 - 2101001
... of we bellen jou
… of je mailt ons