ICT Banen - 22 november 2015

Gegarandeerd je sollicitatiegesprek verpesten?


Ben jij druk aan het solliciteren, maar wil je liever nog even vrij zijn? Of ben je aan het solliciteren omdat je niet gelukkig bent bij je huidige werkgever, maar blijf je er liever nog even werken? Gebruik dan 1 van de onderstaande 10 manieren om je sollicitatiegesprek gigantisch te verknallen. Gebaseerd op waargebeurde situaties!

sollicitatiegesprek_verpesten

1. Je meldt je bij de receptie voor je sollicitatiegesprek. De receptionist is aan het bellen. Je leunt in de tussentijd al kauwgom kauwend, half over de balie en kijkt dromerig voor je uit.

Dit is dé manier voor als je een totaal verkeerde indruk wilt maken. Je hebt goed gezien dat de receptionist ook werknemer is van het bedrijf waar jij gaat solliciteren. Je gedrag aan de balie zal hopelijk worden doorgespeeld aan je toekomstige werkgever.

 

2. Om er zeker van te zijn dat je 1-0 achterstaat terwijl je sollicitatiegesprek nog moet beginnen: rook van tevoren nog even een sigaret. Doe dit een openbare rokersruimte.

Je weet zo zeker dat je kleren volledig doordrongen zijn van een heerlijke rooklucht. Je interviewer zal niet denken dat je met de auto of met openbaar vervoer op locatie bent gekomen. In plaats daarvan zal de interviewer denken dat je rechtstreeks via de schoorsteen het gebouw binnen bent gekomen. Ideaal voor als je niet aangenomen wilt worden.

 

3. Je wilt voor je sollicitatiegesprek lekker ruiken. In plaats van een paar spraytjes parfum, kies je ervoor je geurtje met een tuinslang op te spuiten.

Door deze methode te gebruiken is de kans aanwezig dat de interviewer jou zal herinneren als de ‘overmatige parfumgebruiker’. Wil je niet aangenomen worden? Dan is overmatig parfumgebruik een handige manier.

 

4. Er wordt aan je gevraagd: “Waarom wil je weg bij je huidige werkgever?” Je antwoordt als volgt: “Op dit moment ben ik aan het daten met een collega. Maar ik heb echt het gevoel dat ik even afstand van haar nodig heb. Vandaar dat ik bij jullie solliciteer."

Om er zeker van te zijn dat de interviewer zo snel mogelijk van je af wilt zijn, is dit een uitstekend antwoord.

 

5. De interviewer stelt je de vraag: “Heb je de afgelopen tijd veel gesolliciteerd?” Je antwoordt als volgt: “Eigenlijk ben jij de eerste in 3 maanden tijd die me heeft uitgenodigd voor een gesprek.”

Een handig antwoord voor als je nog even niet wilt werken. De interviewer zal zich namelijk hoogstwaarschijnlijk de vraag stellen: ‘Waarom heb ik hem wel uitgenodigd, en mijn concurrentie niet?”

 

6. “Waarom solliciteer je op deze functie?” Wil je niet aangenomen worden, beantwoord de vraag dan als volgt: “Ik heb nog steeds niet gevonden wat ik ‘echt’ zoek. Mijn vorige baan heb ik gewoon maar voor het gemak vastgehouden. Nu wil ik het hier graag proberen.”

Een fantastische manier om je toekomstige werkgever even flink te doen twijfelen aan de vraag of jij wel een aanwinst bent voor zijn bedrijf.

 

7. Je solliciteert bij een multinational met meer dan 10.000 werknemers. Zorg er dan voor dat je je niet voorbereidt.

Wil je niet worden aangenomen, bereid je dan niet voor. Vermijd de company website waar je ontzettend veel informatie kunt vinden over de laatste ontwikkelingen van het bedrijf. Je wilt immers een ongeïnteresseerde indruk afgeven, zodat je zeker weet dat je niet wordt aangenomen.

 

8. Gebruik gedurende het sollicitatiegesprek mooie zelfbedachte termen om eenvoudige zaken aan te duiden. Zo is het woord ‘team-brain-trust-event’ een prachtige vervanger voor het woord ‘vergadering’

.Je zult door de interviewer zo absoluut niet serieus genomen worden. Ideaal voor als je liever een afwijzing ontvangt.

 

9. Je bent vergeten je telefoon uit te zetten. Je wordt gebeld. Neem gewoon op en vraag of degene je later even wilt terugbellen.

Dit is dé way to go voor als je geen professionele indruk wilt achterlaten. Doe je dit, dan ben je weer een stap dichterbij een afwijzing.

 

10. De interviewer vraagt aan het einde van het sollicitatiegesprek of jij nog vragen hebt. Je antwoordt als volgt: “Wanneer kan ik mijn vakantiedagen opnemen?”

Nog een handige manier om de interviewer er even op te wijzen dat je liever niet wilt worden aangenomen.

 

Wil je wél worden aangenomen?

Het kan zijn dat je je volgende sollicitatiegesprek juist wél wilt binnenhalen. Volg dan de bovenstaande 10 manieren niet op. Bekijk daarvoor in de plaats onze sollicitatietips!

Ben je ICT’er? Bekijk dan ook eens het groot aantal ICT vacatures op JouwICTvacature.nl.

 

 Terug naar overzicht

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  .

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Recente ICT Banen - 22 november 2015

Meer weten?

Je kunt ons bellen: 050 - 2101001

...of neem contact op: