ICT Banen - 30 november 2015

Terug naar overzicht


Solliciteren is makkelijk. Als je deze 10 dingen maar doet.

Het is zover. Na een aantal schriftelijke sollicitaties te hebben verstuurd mag jij jezelf gaan presenteren bij een interessante werkgever: je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek! Een spannend moment; je wilt natuurlijk niet falen. Hoe bereid je je het beste voor op je gesprek? Hoe maak je een sterke eerste indruk? Als je deze 10 dingen doet vóór je je gesprek in gaat, kan het eigenlijk niet meer misgaan. Een goed begin is het halve werk!

delen_linkedin delen_twitter delen_fb

solliciteren_is_makkelijk

1. Kom op tijd.

Er is niets erger dan te laat komen, of gehaast een gesprek binnenkomen. Zorg er dus voor dat je ruim de tijd hebt om te parkeren, of neem een trein eerder. Als je op de fiets gaat: bandencheck, regenpak of paraplu mee en bekijk de route waar je langs moet fietsen.
 

2. Maak notities over de functie.

Zorg ervoor dat je details van de functie waarop je solliciteert, goed voor ogen hebt. Print de functieomschrijving uit samen met andere details over het bedrijf in kwestie en neem ze vluchtig door terwijl je zit te wachten.

3. Repeteer je succesverhalen in je hoofd.

Je overwaarde voor het bedrijf waar je solliciteert, illustreer je natuurlijk aan de hand van voorbeeld-succesverhalen uit je verleden. Neem ze nog even door in je hoofd. Kun je ze met overtuiging brengen?
 

4. Verzamel positieve feedback en neem die vlak voor het gesprek door.

Print voor jezelf een aantal complimenten, bedankmails en/of LinkedIn-aanbevelingen uit. Op die manier herinner je jezelf eraan wat jouw kwaliteiten zijn, en waarom dit bedrijf jou zou moeten aannemen. Zo breng je het makkelijker over in je interview!
 

5. Eet een gezonde snack.

Een buik die rammelt van de honger kan een afleiding zijn in je gesprek. Een buik die ineenkrimpt van het vette saucijzenbroodje dat je onderweg kocht, ook. Neem dus een lichte, gezonde snack vooraf; daarmee voorkom je een hongergevoel en voel je je fit en alert.
 

6. Ga (ergens anders) naar het toilet.

Zorg dat je al naar het toilet bent geweest voordat je in de buurt komt van de ruimte waar het gesprek plaatsvindt. Zo voorkom je dat je openingszin iets is als ‘Mag ik even bij jullie naar het toilet?’. Je wilt niet bekend staan als ‘die ene die zo nodig naar de wc moest’.
 

7. Fris je snel even op.

Zorg dat je er piekfijn uit ziet. Fix je haar, poets je tanden, verwijder vlekjes, pluisjes en draadjes van je kleding en werk eventueel je make-up bij. Zo stap je zelfverzekerd de gespreksruimte in.
 

8. Zet je telefoon uit.

Niet op stil. Gewoon uit. De kans dat er stiekem toch een geluidje uit een bepaalde app of wekkerfunctie komt is altijd aanwezig en die vermijd je maar op 1 manier: gebruik de On/Off-knop op je telefoon.
 

9. Weg met je kauwgom, take-away koffie en/of snacks.

Zorg dat je niets in je mond of in je handen hebt als je de ruimte binnenloopt. Het ziet er niet alleen rommelig uit, je wil je handen ook gewoon vrij hebben om een stevige hand te kunnen geven.
 

10. Zet een glimlach op.

Het belangrijkste van allemaal: smile! Je wilt vriendelijk en benaderbaar overkomen en een goede eerste indruk maken. This is the way to do it!

delen_linkedin delen_twitter delen_fb

Lees ook onze andere sollicitatietips! Ben je ICT’er? Bekijk dan ook eens het groot aantal ICT vacatures op JouwICTvacature.nl.


  Terug naar overzicht

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  .

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Recente ICT Banen - 30 november 2015

Meer weten?

Je kunt ons bellen: 050 - 2101001

...of neem contact op: