Meer weten?

BKWI Utrecht

BKWI, wat een afkorting is voor Bureau Keteninformatisering Werk en Inkomen, is een apart organisatieonderdeel van het UWV. Ze bestaan al sinds begin 2002 en werken in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Meer weten over deze topwerkgever? Lees dan snel verder!

Vacatures BKWI.jpg

Over BKWI

BKWI is ontstaan door de invoering van de wet Structuur Uitvoering Werk en Inkomen, die in 2002 inging. Als een publieke organisatie bevorderen ze de samenwerking tussen overheidsorganisaties en zijn ze er voor iedereen die ze nodig heeft. Wie tijdelijk geen inkomen heeft, of wie in de schulden zit, krijgt in Nederland steun van de overheid, want in Nederland zorgen we voor elkaar. Deze mensen kloppen hiervoor aan bij bekende instanties, zoals gemeenten, SVB of UWV. Die hebben dan alle relevante persoonsgegevens nodig, zodat ze deze mensen snel en goed kunnen helpen. BKWI zorgt ervoor dat deze gegevens vanuit verschillende overheidsinstanties op het juiste moment digitaal beschikbaar zijn via één druk op de (BSN-)knop. Dit gebeurt dus op een snelle, makkelijke en bovenal veilige manier. Ze werken primair voor gemeenten, zoals het SVB en UWV, maar waar mogelijk helpen ze ook andere overheidsorganisaties binnen het SZW-domein.  

Bij BKWI weten ze dat ze een maatschappelijke taak hebben. Het draait allemaal om mensen en om de dienstverlening die ze krijgen van de overheid. Daarbij wordt de wereld steeds digitaler en is het belangrijk om de gegevens van burgers op een integere, veilige manier beschikbaar te stellen; op het juiste moment en aan de juiste instanties. Zo kunnen overheidsorganisaties burgers op een foutloze en efficiënte manier van dienst zijn.

Meer weten over BKWI en hoe ze zorgen voor een veilige informatie-uitwisseling? Bekijk dan hier hun filmpje.

Werken bij BKWI

Werken bij BKWI, betekent werken in een hecht team bestaande uit ongeveer 100 gezellige collega’s. De lijnen zijn kort, samenwerken is vanzelfsprekend, iedereen kan bij elkaar naar binnenlopen, en successen en ervaringen delen ze graag met elkaar.  

Als medewerker ben je een belangrijke schakel binnen het bedrijf en jouw aandeel telt écht mee. Ook ga je nauw samenwerken met afnemers, stakeholders en andere bronnen. Hierdoor sta jij midden in het werkveld Werk en Inkomen en kun jij het allerbeste werk neerzetten voor klanten. Samen met je collega’s werk je aan een prachtig product dat gebruikt wordt door maar liefst 25.000 mensen. Hoe gaaf is dat?! 

Naast dat je met een superteam werkt en impact maakt met je werk, kun je ook rekenen op:

  • Een inspirerende werkomgeving in hartje Utrecht
  • Alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen 
  • Werken via de Agile Scrum methode
  • Werken met de nieuwste programma’s en technieken 
  • Genoeg tijd voor de nodige ontspanning, bijvoorbeelds tijdens personeelsborrels


Droom jij ervan om bij deze fantastische organisatie te werken, met een leuk en betrokken team, en op 10 minuten loopafstand van station Utrecht? Bekijk dan nu de openstaande vacatures en solliciteer binnen een paar simpele stappen naar jouw droombaan!

BKWI Werk.jpg

Openstaande vacatures

Linux Systeem- en Netwerkbeheerder

We zoeken per direct iemand die minimaal 3 jaar werkervaring heeft als systeem- & netwerkbeheerder.

Java Software Engineer

Voel jij je thuis in en bij de Scrum methodiek? Heb je ervaring met gegevensuitwisselingssysteem SOAP, testframeworks en Java web GUI-ontwikkeling? Ben je zelfstandig in je werk en beschik je over voldoende assertiviteit richting collega’s? Wil je werken op een toplocatie in Utrecht? Dan is dit een functie waar je zowel je kennis, teamspirit en creativiteit kunt toepassen op een hoog kwaliteitsniveau!

Test automatiseerde BKWI

Bureau Keteninformatisering Werk en Inkomen (BKWI) ontwikkelt en beheert Suwinet. Via Suwinet worden gegevens tussen diverse overheidsorganisaties binnen het domein Werk en Inkomen gedeeld. Wij werken primair voor gemeenten, Sociale Verzekeringsbank en UWV (de Suwiketen). Onze missie is een betrouwbaar en veilig informatie uitwisselingsplatform bieden voor de dienstverlening binnen het SZW-domein. Voor de uitbreiding van ons testersteam zoeken wij een Software Tester.

Meer weten?