Meer weten?

Dustin Netherlands Holding B.V. Amersfoort

Openstaande vacatures

Monitoring Engineer

Als monitoring engineer binnen ons Technical management team bewaak je dagelijks de kwaliteit en performance van de IT-omgevingen van onze klanten en onze Cloud. Vanuit deze rol overzie je de totale performance van onze IT-oplossingen. Daarnaast signaleer je tijdig risico’s, knelpunten en optimalisaties richting onze klanten, zodat we verstoringen kunnen voorkomen. Vanuit deze rol ben je een belangrijke adviseur richting onze klanten en onze oplosteams in het ondersteunen en echt proactief beheren van IT-oplossingen. Het type klant en de werkomgeving zijn hierbij zeer afwisselend en doen dus een groot beroep op je “schakelvermogen”. Als monitoring engineer binnen Switch ben je primair bezig met een zo optimaal en klantvriendelijk mogelijke IT-oplossing voor onze klanten. We dagen je echter ook uit om samen met je collega’s mee te denken en te bouwen aan blijvende kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare IT-producten (applicaties, systemen, netwerken, processen).

Wij willen organisaties blijvend laten excelleren met doordachte en op de eindgebruiker gerichte IT-oplossingen. Doe jij met ons mee?

Amersfoort Bekijk vacature

Systeembeheerder

Wij zoeken een enthousiaste Onsite Engineer met een flexibele houding die het leuk vindt om werkzaamheden in projecten alsook ad hoc werkzaamheden te verrichten. Je zal voor zowel de interne- als externe klant werkzaam zijn, hierbij komen jouw communicatieve vaardigheden en klantvriendelijke instelling goed tot uiting.
Wij willen organisaties blijvend laten excelleren met doordachte en op de eindgebruiker gerichte IT-oplossingen. Doe jij met ons mee?

Amersfoort Bekijk vacature

IT Engineer

Dustin bouwt en onderhoudt ICT infrastructuren van onze klanten en Cloud platformen in eigen bezit. Als IT engineer ben je samen met een collega verantwoordelijk voor de ICT infrastructuur van een groep vaste klanten. Bij deze klanten ben je zowel voor de klant als voor onze interne organisatie de belangrijkste technische vraagbaak. Daarnaast ben je op basis van je specialisaties betrokken bij het ontwerp en de implementatie van nieuwe ICT omgevingen. Zowel bij bestaande als bij nieuwe klanten. Je werkt nauw samen met de projectmanagement- en beheer afdelingen.


Plus- en minpunten

 • + Je leert iedere dag weer door de vele verschillende vragen en uiteenlopende uitdagingen van klanten in allerlei branches.
 • + Je vertaalt samen met collega’s de wensen en vragen van de klant naar technische ontwerpen en oplossingen.
 • + Je mag meedenken en meewerken aan de verdere automatisering van beheer- en implementatietechnieken.
 • + Als je kansen wilt pakken, krijg je van ons alle ruimte om dat te doen.
 • - Door al dat gepraat met klanten krijg je wel een droge mond.

Hoe jouw dag er uit kan zien:

Maandag 9:00, je gaat deze week een grote klant migreren naar een ICT omgeving waar je de afgelopen weken hard aan gewerkt hebt. Voordat je hier mee start heb je vandaag interne overdracht naar onze supportafdeling gepland. Daarom start je deze dag lekker op kantoor om je mail weg te werken en iedereen weer even te spreken. Om 11:00 start je met de overdracht. Vol trots loods je de supportmedewerkers door de nieuwe ICT omgeving en beantwoord je de vragen. Na afloop is het tijd voor de lunch en daarna ga je naar huis om nog de laatste controles uit te voeren voor de migratie.

Amersfoort Bekijk vacature

Netwerk Consultant

Bij de opdrachtgever zeggen ze over jou

“Dankzij jou kan ons bedrijf overal ter wereld werken terwijl we het gevoel hebben dat we gewoon bij elkaar op kantoor zitten.”

Bij Dustin kennen we je als

De specialist die zich wil doorontwikkelen in zijn vakgebied. Je weet technische ontwikkelingen door te vertalen naar situaties waar de opdrachtgever iets aan heeft. Je bent initiatiefrijk en eerlijk: je weet dat het beste antwoord op een vraag niet altijd het gewenste is. Gelukkig kun jij je goed en helder verwoorden, zo weet je mensen mee te krijgen in jouw visie en gedachten.

Zo ziet een werkdag eruit

Je werkt op kantoor of vanuit huis, net wat efficienter is en op dat moment kan. Je stelt je collega’s op de hoogte en plant een Teamscall in om de projectdoelen nog een keer samen door te lopen. De afgelopen weken heb jij de strategie bepaald over hoe de wijziging het best doorgevoerd kan worden. Je checkt voor de zekerheid of iedereen er net zo klaar voor is als jij.

‘S middags werk je samen met een collega aan een uitbreiding van ons hostingplatform. De netwerkbehoefte van onze klanten in combinatie met jouw ervaring en marktkennis moet worden vertaald in een advies aan de directie voor deze uitbreiding. Je verwoord deze gedachten in een business case en plant een moment in om hem te presenteren aan het management.

Amersfoort Bekijk vacature

Support Engineer

Als Support Engineer ben jij samen met een hecht team van collega’s het aanspreekpunt voor technische vragen en incidenten. Jullie doel is blije en tevreden klanten. Goed luisteren en doorvragen behoren dan ook tot jouw talenten. Door klanten de juiste vragen te stellen ben je in staat om tot de kern van een probleem te komen, waarna je met de vraag of het probleem aan de gang gaat. Gedurende dit proces houd je de klant goed op de hoogte en leg je de ondernomen acties vast in ons klantsysteem.

Plus- en minpunten

 • + Je werkt in een hecht team van gezellige collega’s waar je altijd op kan terugvallen
 • + Je hebt je eigen buddy die je alle kneepjes van het vak leert
 • + Je hebt dagelijks contact met veel verschillende organisaties met uiteenlopende omgevingen
 • + Iedere dag maak jij weer één iemand fan van ons bedrijf
 • + Je krijgt veel ruimte voor het delen van jouw ideeën en het nemen van initiatieven
 • - Je collega’s ontvoeren je één keer per week naar de Subway of de McDonald’s

Hoe jouw dag er uit kan zien
Een van onze klanten belt op met de opmerking dat de server waar zij op werkt erg traag reageert. Je bespreekt de vraag kort met je collega’s, waarna je de klant vragen stelt om een beter idee te krijgen van waar het probleem mogelijk door wordt veroorzaakt. Na een korte analyse kom je erachter dat de systeempartitie van de server bijna geen vrije ruimte meer heeft. Het blijkt dat een applicatie in korte tijd een grote hoeveelheid data heeft gegenereerd. Op aanraden van je collega’s contact je de betreffende leverancier. Het blijkt om een update te gaan die per abuis is uitgerold. Samen bedenken jullie een plan om de klant zo snel en goed mogelijk te kunnen helpen.
Om te voorkomen dat dit zich in de toekomst nog een keer voordoet geef je dit door aan één van de Servicemanagers die even verderop zitten. Zij doen verder onderzoek en pakken de verbeteracties verder op. Tot slot leg je alle ondernomen handelingen en acties vast in het klantsysteem.

Amersfoort Bekijk vacature

System Engineer

Als Managed Services Engineer zorg jij voor er dat de ICT-omgevingen van onze klanten als een zonnetje draaien en dat zij goed beveiligd zijn. Je lost problemen structureel op, voert wijzigingen op een gecontroleerde manier door en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Het motiveert jou om het iedere dag een beetje beter te doen.


Onze klant kan dankzij jou met plezier het maximale uit zijn of haar werkdag halen. Want jij bent betrokken bij de organisatie, luistert naar de wensen en voelt je verantwoordelijk voor de ICT-omgeving. Jouw klantgerichte aanpak zorgt voor vertrouwen dat de ICT in goede handen is.


Tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden heb je uiteraard overleg met directe collega’s of één van de ITIL proceseigenaren. Bijvoorbeeld om jouw bevindingen door te spreken voor een complex probleem of samen een mooie oplossing uit te werken. Een klantbezoek of gesprek maakt zeker ook onderdeel uit van je rol, wij vinden het belangrijk dat jij de klanten proactief adviseert. Ook “spoedjes” komen af en toe voor, waardoor dit een boeiende en uitdagende functie is.

Amersfoort Bekijk vacature

Pre sales solutions specialist

Als Pre Sales Solutions Specialist combineer je de techniek van IT met de dynamiek van commercie. Je weet precies wat de klant nodig heeft en vertaalt dit door naar de best passende oplossing. Klinkt dit goed? We hebben nu een plek vrij op onze afdeling!

Hoe ziet jouw dag er als Pre Sales Solutions Specialist uit?

De Pre Sales Solutions Specialist is verantwoordelijk voor de technische en commerciële ondersteuning van de sales organisatie. Binnen Dustin werken we met standaard bouwstenen en we werken gezamenlijk met de afdeling architectuur. Je inventariseert de behoeften van de klant en adviseert de klant bij de keuze van een juiste IT-oplossing. Je schrijft adviezen ten behoeve van offertes en beheert de oplossingen zoals gedefinieerd in het Dustin portfolio. Het portfolio wordt samen met R&D samengesteld en beheerd.

Amersfoort Bekijk vacature

Support engineer 2e lijn

Als Service Engineer ben je verantwoordelijk voor het correct leveren van ondersteuning op hardware, software en/of applicaties op 2e-lijn niveau. Je lost tickets op die op je naam zijn gezet door de afdeling planning. Dit kunnen bijvoorbeeld verzoeken zijn die in een eerder stadium door collega’s van de afdeling Support (1e-lijn) zijn behandeld maar waar meer expertise voor nodig is om op te lossen. Het kunnen ook incidenten zijn die directe aandacht behoeven vanwege de impact aan eindgebruiker zijde. Voor het verkrijgen van mogelijk additionele informatie neem je per telefoon of e-mail contact op met eindgebruikers. Daarnaast pleeg je regulier pro actief beheer op netwerken van onze relaties. Je analyseert en legt verbanden om incidenten in de toekomst te voorkomen. Voor een correcte en volledige beschrijving van je werkzaamheden wordt gebruik gemaakt van het registratiesysteem Autotask.

Naast het leveren van eerder genoemde ondersteuning, ben je als Service Engineer tevens betrokken bij (deel)projecten. Dit kan zowel in de voorbereiding, uitvoering als nazorgfase zijn.

Plaats in de organisatie

Als Service Engineer ben je werkzaam op de helpdesk op de afdeling Beheer en val je onder de Teamleider Service- en Datacenter Engineer.

Binnen de functie kunnen de volgende hoofdtaken worden omschreven:

 • Het op basis van prioriteit oplossen van vragen/storingen;
 • Het plegen van pro actief onderhoud op netwerken;
 • Het telefonisch te woord staan van eindgebruikers;
 • Via email corresponderen met eindgebruikers;
 • Het inhoudelijk correct verwerken van tickets of taken.
 • Het (mee)werken aan projectmatige tickets of taken;
 • Het adviseren van de afdeling Projectbureau aangaande projectmatige werkzaamheden;

Bevoegdheden / verantwoordelijkheden

Je bent binnen je functie verantwoordelijk voor het leveren van correcte ondersteuning aan eindgebruikers. Op basis van je expertise los je tickets of taken, al dan niet in samenspraak met collega’s, binnen gestelde tijd op. Je bent daarbij bevoegd tot het waar nodig implementeren van tijdelijke ‘workarounds’ om daarmee de eindgebruiker verder te helpen.

Amersfoort Bekijk vacature

Systeembeheerder

Voor één klant in het zuiden van het land zijn wij op zoek naar een Support Engineer op locatie.

Word jij enthousiast van het zo optimaal en klantvriendelijk mogelijk support leveren aan klanten ten aanzien van hun IT-oplossing? Vind jij het leuk om het centrale aanspreekpunt te zijn voor onze klant en zie je er uitdaging in om samen met je collega’s mee te denken en te bouwen aan blijvende kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare IT-producten?

Ben jij woonachtig in het midden of zuiden van het land en ben je bereid om periodiek naar Enschede te komen voor overleg, scholing en ontwikkeling? Lees dan snel verder!

WERKZAAMHEDEN:

Jij wordt het visitekaartje van Switch richting onze klant. Binnen ons team analyseer jij de binnengekomen meldingen samen met de eindgebruikers met als doel het beantwoorden van vragen en het oplossen van complexere verstoringen. De problematiek en de werkomgeving zijn zeer afwisselend en doen een groot beroep op je schakelvermogen. Ook bewaak je de voortgang van geregistreerde meldingen volgens de afgesproken SLA van de klant. Hierbij is het noodzakelijk dat je gestructureerd, analytisch en vasthoudend te werk gaat.

Wij willen organisaties blijvend laten excelleren met doordachte en op de eindgebruiker gerichte IT-oplossingen. Doe jij met ons mee?

Amersfoort Bekijk vacature

Technical engineer - Managed werkplek

Zie jij er uitdaging in om adviezen te geven, mee te denken en mee te zoeken naar oplossingen zowel op projectbasis als vanuit complexe storingen? Vind je het leuk om oplossingen aan te dragen voor complexe vraagstukken en ben jij iemand die zichzelf graag blijft ontwikkelen vanuit eigen vakgebied en hiermee ook het team naar een hoger niveau tilt? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen

Als Technical Engineer binnen ons Managed Werkplek team ben je verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van 300.000 werkplekken voor onze klanten binnen het Onderwijs, Zorg en Bedrijfsleven. Je werkt in teamverband en houdt je dagelijks bezig met het adviseren, ontwerpen, implementeren en beheren van verschillende moderne werkplek oplossingen voor onze (interne) klant. Het type klant en onze moderne werkplek oplossingen is zeer afwisselend waardoor we een groot beroep doen op je “schakelvermogen”. Daarnaast werk je vanuit een 2e of 3e lijn ondersteunende rol aan complexe storingen op de Managed Werkplekken voor onze klanten. Ook vul je periodiek onze 24-uurs dienst (stand-by-dienst) in voor klanten voor het afhandelen van incidentmeldingen.

Wij willen organisaties blijvend laten excelleren met doordachte en op de eindgebruiker gerichte IT-oplossingen. Doe jij met ons mee?

Hoe ziet het team eruit

Het team bestaat uit 5 Technical Engineers. Ook werk je samen met onze architecten, collega’s van (pre)sales en projectmanagers.

Amersfoort Bekijk vacature

Meer weten?