Meer weten?

GrafiCom Solutions B.V. Ridderkerk
Locatie: Ridderkerk All-in IT-beheer is de ziel van Graficom. Advies, coördinatie, beheer, hosting… Met Graficom heeft u één aanspreekpunt voor uw hele IT-portefeuille. Van hard- tot software en van fysieke netwerken tot virtuele oplossingen in de cloud. Achtergrondinformatie Continuïteit Ongeveer twee decennia ervaring en een club zeer betrokken vakmensen maken Graficom tot een slagvaardige en betrouwbare IT-dienstverlener. Wij staan voor totale ontzorging en het waarborgen van continuïteit. Kennis en service zijn daarbij sleutelbegrippen. Door een proactieve aanpak met innovatieve technieken verminderen we uw IT-risico’s, verkorten we hersteltijden en dringen we uw IT-kosten terug. Landelijk en allroundVan Groningen tot Maastricht en van industrie en productie tot zorg, bibliotheken en zakelijke dienstverlening. Graficom werkt landelijk en is actief in alle takken van sport.OrganisatieDe Graficom organisatie bestaat inmiddels uit bijna 40 betrokken medewerkers. De werkzaamheden worden vanuit de vestigingen in Ridderkerk en Willemstad, Curaçao uitgevoerd. Digital Technology Werken bij Graficom Group Graficom is een snelgroeiende ICT organisatie met oog voor onze collega's en de toekomst van de organisatie. Zo investeren we veel middelen in een gezonde, mooie en uitdagende werkplek. Onze kantine bijvoorbeeld is uitgerust met diverse "speeltjes", die naast het dagelijkse werk voorzien in ontspanning en plezier. Enkele kernwoorden die Graficom beschrijven: informeel, sociaal, toekomstgericht en vooruitstrevend. Vanwege onze groei hebben we op korte termijn behoefte aan versterking van ons team.

Openstaande vacatures

IT Engineer

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

  • Het fungeren als aanspreekpunt voor klanten voor alle ICT gerelateerde meldingen bij onze relaties en onze cloudomgeving;
  • Het beheren, up-to-date houden en verbeteren van complexe netwerkinfrastructuren bij onze relaties en onze cloudomgeving.
  • Het uitvoeren van IT-gerelateerde projecten bij onze relaties;
  • Het uitvoeren van operationeel beheer taken die voortvloeien uit onze monitoringtools;
  • Het afhandelen van incidenten, problems en complexe changes binnen de afgesproken doorlooptijden in de eerste- en tweedelijns categorie.
  • Ondersteunend aan de Servicedesk voor werkgerelateerde vragen en opmerkingen.
Ridderkerk Bekijk vacature

IT Servicedesk medewerker

Wat ga je doen als IT Servicedesk Engineer?

Jouw takenpakket is heel divers. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Samen met 15 collega’s zorg jij voor tijdige, correcte en efficiënte afhandeling van alle openstaande meldingen, welke telefonisch en via ons registratiesysteem (TOPdesk) binnenkomen. Je lost problemen adequaat en professioneel op en zorgt dat soortgelijke problemen voorkomen worden.

Naast het oplossen van de meldingen ben je ook verantwoordelijk voor het afhandelen van wijzigingsverzoeken van klanten en het installeren en configureren van IT-middelen voor eindgebruikers. Ook het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en het deelnemen aan verschillende projecten maken jouw takenpakket zo gevarieerd en leerzaam.  

Welke kwaliteiten breng jij mee?

Met jouw enthousiasme en persoonlijke aandacht voor onze klanten overtref je verwachtingen en weet je de kwaliteit van onze dienstverlening continue te verbeteren. Je hebt een goed gevoel voor urgentie en handelt altijd probleemoplossend. Je bent een fijne en betrouwbare collega om mee samen te werken en stelt je flexibel op.

Ridderkerk Bekijk vacature

IT Supporter

Wat ga je doen als IT Support Engineer?

Jij bent het eerste aanspreekpunt voor onze klanten op locatie en voert terplekke en zelfstandig werkzaamheden uit die voortkomen uit projecten óf storingsmeldingen die op de servicedesk binnenkomen. Je voert operationeel beheer taken uit die weer voortvloeien uit onze monitoringstools (zowel op locatie als op afstand) en je pakt zelfstandig kleinere interne en externe projecten. Dit betreffen veelal projecten waarbij IT oplossingen geïmplementeerd dienen te worden en onderhoud centraal staan. Je zorgt voor goede vastlegging over de gedane werkzaamheden in ons klantinformatiesysteem (TOPdesk).

Tussen de projecten en werkzaamheden door is er tijd voor een kop koffie met jouw collega’s op kantoor in Ridderkerk en deel je actief jouw kennis en ervaring met hen.

Welke kwaliteiten breng jij mee?

Met jouw enthousiasme en persoonlijke aandacht voor onze klanten overtref je verwachtingen en weet je de kwaliteit van onze dienstverlening continue te verbeteren. Je hebt een goed gevoel voor urgentie, weet prioriteiten te stellen en weet problemen te doorgronden. Je weet rustig te blijven wanneer de druk oploopt en hebt een flexibele instelling.

Ridderkerk Bekijk vacature

Meer weten?