Meer weten?

J.H.C. de Rooy Holding B.V. Son

Openstaande vacatures

(Junior) Business Analist

Jij slaat de brug tussen de business en IT. Moeiteloos vertaal je business intelligence-data naar een heldere boodschap voor het management. Je kijkt constant kritisch naar (operationele) bedrijfsprocessen, je durft ongevraagd advies te geven én neemt het heft in eigen handen om verbeteringen ook daadwerkelijk door te voeren.  


n deze rol analyseer je (voornamelijk operationele) data uit onder andere ons BI-systeem. Hiervoor gebruiken wij een MsAzure/SQL-omgeving. Jij vertaalt deze data naar bruikbare stuurinformatie voor de hele organisatie. Daarnaast ontwikkel, beheer en verbeter je dataprocessen en rapportages.  


Naast analyseren en rapporteren is het aan jou om ons BI-systeem constant te verbeteren en uitbreiden, zodat deze naadloos aansluit op onze operationele bedrijfsprocessen. Ook bedenk, bouw en implementeer je bedrijfsapplicatie waarmee we het operationele proces binnen De Rooy stroomlijnen en optimaliseren. Jouw ideeën kunnen dus écht verschil maken. 


Als business analist ben je hét aanspreekpunt in onze organisatie als het gaat om BI-rapportages, -analyses en -vraagstukken. Daarnaast werken wij voor het programmeerwerk en technisch onderhoud van ons BI-systeem, samen met een specialistische SQL-partij in Roemenië. Jij bent de schakel tussen de operationele kant en de externe specialisten. 


Dit ga je doen:


 • Het ontwikkelen en analyseren van (voornamelijk operationele) data en dit vertalen naar bruikbare management- en stuurinformatie
 • Het ontwerpen, onderhouden en beschikbaar stellen van nieuwe, periodieke (management)rapportages
 • Het verbeteren van bestaande operationele en financiële rapportages
 • Verbeteren van operationele bedrijfsprocessen op basis van onder andere BI-data en je eigen analyses
 • Het bedenken, ontwikkelen en implementeren van nieuwe applicaties die bedrijfsprocessen verbeteren of ondersteunen
 • Fungeren als het aanspreekpunt voor BI-rapportages, -analyses en -vraagstukken en verantwoordelijk voor de communicatie met onze externe SQL-partij
 • Initiëren van, het doen en/of deelnemen aan verbeterprojecten binnen de gehele organisatie


Al deze werkzaamheden samen vertalen zich naar een uitdagende en diverse rol, waarbij je bijvoorbeeld de afdeling planning helpt met het ontwikkelen van een nieuwe oplossing voor routeplanning, gebaseerd op je eigen analyses en advies.  

Lead business control / Project manager

In de continue verbetering van onze processen en informatie voorziening speelt de afdeling business control rollen als analist, ontwerper, aanjager maar vooral ook projectmanager. Daarbij ondersteunt en werkt de afdeling samen met alle delen en niveaus van de organisatie. De backbone van de afdeling bestaat uit een MsAzure/SQL BI omgeving welke multi functioneel gebruikt wordt voor (standaard) rapportages, data analyses, maar ook specifieke (analyse) projecten, borging datakwaliteit en apps ter ondersteuning van het bedrijfsproces.

Als Lead Business Control / Projectmanager geef je direct leiding aan 2 business analisten en werk je nauw samen met de Manager Business Control & ICT en een externe partner voor het beheer van de BI omgeving. Dag dagelijks ben je bezig met het verbeteren van ons bedrijfsproces en de verdere ontwikkeling van de BI omgeving, de aansluiting van deze op al onze operationele processen. Voor het verbeteren van het bedrijfsproces ben je verantwoordelijk voor de analyse van het huidige proces en de vertaling daarvan naar een redesign. Binnen dit redesign gaan we verbetering in onze huidige applicaties of de inzet van nieuwe applicaties niet uit de weg. Voor deze rol zijn dit de krenten uit de pap en heb je voor deze verbeteringen als projectmanager de volledige verantwoordelijkheid voor implementatie, waarbij je samenwerkt met de interne stakeholders en eventuele externe leveranciers.

BELANGRIJKSTE WERKZAAMHEDEN
Projectmanagement voor interne projecten ter verbetering van de bedrijfsprocessen, bijvoorbeeld; intelligente routeplanning, chauffeursverloning en voorcalculatie
Het vertalen van (operationele) data naar bruikbare management- en stuurinformatie: een voorbeeld hiervan is nacalculatie alsmede operationele dashboards.
•Het ontwerpen, onderhouden en beschikbaar stellen van (nieuwe) periodieke management rapportages, tevens het verbeteren van de bestaande operationele en financiële rapportages
•Aanspreekpunt voor business intelligence rapportages, analyses en vraagstukken
Communicatie met diverse stakeholders en collega’s binnen de Nederlandse organisatie en buitenlandse compounds. Tevens communiceer je met diverse externe partijen waaronder degene die ons ondersteunen met de bouw van de BI omgeving

Applicatiebeheerder

De transportwereld is flink dynamisch, dus er zitten hoge eisen aan onze software. De business draait 24/7, de wet- en regelgeving verandert regelmatig en veel van onze processen zijn in grote mate afhankelijk van ICT. Wij lopen daarom in onze branche al jaren flink voorop als het gaat om ICT. Aan jou de mooie taak om ervoor te zorgen dat dit zo blijft!


Je komt terecht in een brede ICT-inhoudelijke functie, waarbij je verantwoordelijk bent voor onze core-applicaties in Microsoft Dynamics Navision. Hierin gebruiken wij voor ons ERP een aantal standaardmodules, maar de rest is custom built software. Zo bouwden wij ons eigen Transport Management Systeem. Goed om te weten: we werken samen met een partij in Polen, die verantwoordelijk is voor het programmeerwerk.  


Jij houdt je enerzijds bezig met het helpen van gebruikers bij vragen en het oplossen van problemen. Anderzijds ga je aan de slag met het doorontwikkelen en onderhouden van onze applicaties. 


Zo starten we binnenkort met het ontwerpen en implementeren van onze nieuwe ERP-/TMS-oplossing. Jouw functie speelt hierbij een belangrijke rol! Je gaat onder andere het project begeleiden en coördineren, analyses doen en de uitvoering ondersteunen. 


Als applicatiebeheerder heb je te maken met alle afdelingen en partijen binnen de organisatie. Jij bent de spin in het web en vertaalt de wensen van collega’s naar ICT. Het is daarom belangrijk dat je niet alleen ervaring hebt met ICT, maar ook met het bedrijfsleven en organisatorische verantwoordelijkheden. 


 • Aansturen en coördineren van projecten, individueel, met een projectteam of in samenwerking met externe leveranciers
 • Optimaliseren en bewaken van de continuïteit van Microsoft Dynamics Navision 2016
 • Begeleiden en ondersteunen van ontwerp en implementatie nieuwe ERP-/TMS-oplossing
 • Inrichten en onderhouden van autorisatieprofielen en gebruikersinstellingen
 • Verzamelen van aanpassingen en verbeteringen in de software, op basis van gebruikerswensen of voor een eisenpakket naar externe partijen
 • Storingen onderzoeken en deze oplossen en/of escaleren
 • Testen van (nieuwe) functionaliteiten
 • Vraagbaak en ondersteuning voor keyusers van de organisatieMeer weten?