Meer weten?

RDW Groningen

RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) geeft vorm aan de ambitie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de missie van de RDW om nieuwe technologieën te omarmen om de verkeersveiligheid te verhogen. Werken bij de RDW betekent dan ook werken aan een nieuwe tijd. 

Over RDW

De RDW is een publieke dienstverlener in de mobiliteitsketen. De RDW beschikt over een grote expertise door jarenlange ervaring met de uitvoering van wettelijke en opgedragen taken. De RDW houdt zich onder meer bezig met:

  • toelating van voertuigen en onderdelen daarvan
  • toezicht en handhaving
  • registratie
  • informatieverstrekking
  • documentafgifte


De taken voert de RDW in nauwe samenwerking met diverse partners in de mobiliteitsketen uit. De RDW houdt zich ook volop bezig met innovatie, wat inhoudt dat ze een grote betrokkenheid hebben bij maatschappelijke ontwikkelingen in de mobiliteitsketen, werken met de nieuwste technologieën en gericht zijn op internationale samenwerking.

RDW Werk.jpg

Werken bij RDW

Bij de RDW vinden ze het vanzelfsprekend dat medewerkers hoge eisen stellen aan werkgeverschap. Dat doen zij zelf ook! En dat is te zien aan het pakket dat ze te bieden hebben. Ze kennen als geen ander de meerwaarde van goede mensen, dus daar willen ze maar al te graag in investeren. De specialisten die bij RDW aan de slag gaan, zijn immers niet 1-2-3 vervangbaar. Simpelweg omdat er geen tweede organisatie in Nederland is met zo’n werkterrein als de RDW.

Wat kun je verwachten? Denk aan een aantrekkelijke mix van arbeidsvoorwaarden, allerlei interessante functies met taken die je nergens anders vindt, veel vrijheid in je functie (niet alleen inhoudelijk, ook wat betreft de werk/privé-balans), waardering voor je resultaten en je inzet, een organisatie waarin mensen tellen en bovenal een plezierige werksfeer met collega’s onderling. 

Openstaande vacatures

IT Architect

De ICT Architect werkt vanuit de afdeling Advies & Architectuur (A&A) binnen de divisie ICT van de RDW. De afdeling staat aan de lat voor het leveren van IT-advies aan de bedrijfsonderdelen van de RDW, het ontwikkelen van de ICT- architectuur en het geven van richting en kaders aan de eigen ICT-organisatie.

Meer weten?