Meer weten?

brisk ict Groningen

Openstaande vacatures

Service & Support Engineer

Als Service & Support Engineer ben je het vaste aanspreekpunt voor onze klanten met technische- of gebruikersvragen. Je bent verantwoordelijk voor het managen en oplossen van incidenten, tevens help je met het ontwikkelen van ICT oplossingen en onze dienstverlening (waaronder methoden om ICT infrastructuren van klanten te optimaal te beveiligen en te beheren)

Jij ziet goede klantenservice en het ontwikkelen van onze dienstverlening bij klanten als jouw doel en uitdaging. Als Service & Support Engineer verricht onder meer deze taken:

- inventariseren en oplossen van incidenten en vragen;

- klantvriendelijk en -gericht afhandelen van incidenten, waaronder klanten te woord staan

- organiseren en uitvoeren van beheertaken en –werkzaamheden;

- (voor)installeren van ICT middelen;

- onderzoeken, adviseren over en toepassen van ICT oplossingen;

- bewaken van doorlooptijden en voeren van gedegen urenregistraties.

Groningen Bekijk vacature

IT Infrastructure Engineer

In de functie van Technisch Consultant ben je verantwoordelijk voor het functioneren en ontwikkelen van ICT infrastructuur bij onze klant. Je bent hiertoe het aanspreekpunt voor ICT vragen. Jouw analytisch denkvermogen brengt snel in kaart wat er moet gebeuren en sla je een brug tussen ICT technologie en de gebruiker (klant).
Jij komt veel bij de klant op locatie voor het uitvoeren van systeembeheer, installaties, projecten en storingswerk. Met jouw professionaliteit, ondersteund door onze afdelingen Service & Support en ICT Bedrijfsbureau, waarborg jij een hechte relatie tussen Brisk ICT en klanten. Voor trajecten in pre-sales stadium bedenk en ontwerp jij in samenwerking met onze accountmanagers moderne en slimme ICT oplossingen.
Groningen Bekijk vacature

Meer weten?